www.newsbuzau.ro O ALTFEL DE PRESA!

ORICINE PENTRU ALTII, ACELASI PENTRU CEI CARE MA STIU!

CINE NU STIE CINE ESTE, DE UNDE VINE SI INCOTRO MERGE, ESTE UN NIMENI CARE VINE DE NICAIERI, SI SE INDREAPTA SPRE NICIUNDE, ADICA UN NIMENI ENORM!!!

Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 octombrie 2008

2008 (douamiiopt)

2008
(douamiiopt)


Ar fi fost nimerit sa incep ca si George. Orwell in romanul sau „1984”…dar m-am gandit sa va intreb de-a dreptul: Ati fost vreodata la balamuc? De fapt retorica si sclifosita intrebare, nu ? Toti traim in balamuc…unii mai mult ca altii. Pai ce sa fie familia degradata de azi ? Dar scoala new age-ista a invatamantului modern ? De politica mai cutezati sa ziceti ceva ? De armata, care slujeste interesele straine de patria mama ? de Biserica institutionalizata(cineva remarca fabulos : « Da, Hristos avea dreptate ca nici portile iadului nu o vor biruii, dar a uitat sa ne zica de portile raiului…adica din interiorul ei ! ») cu spagi, homolatrii, masonerii si alte alea… ? Ce a mai ramas ? Au ramas multe dar e inutil si plictisitor sa le enumar…au mai ramas multe « desfranate »ale acestor veacuri care isi etaleaza rusinile cat mai nerusinat cu putinta, cu pretentie de fete mari !
Ce naiba se intampla cu Creatia ta Doamne ? Am innebunit cu totii ? Eu unul nu mai inteleg nimica ! Mai bine as prefera un inamic in fata decat perfidia si lasitatea de a ataca a aceluiasi…din spate(cum au luat modelul calfele si zidarii acestei lumi bicisnice !). Un amic remarca : « Daca ai fi tu curat ai vedea toate curate, deci…problema este la tine ! » Haida-de, frate, pai ce Creatorul ne vrea orbi, lasi, demagogi, cu ochelari de eclipsa ? Sau ne vrea cu discernamant, luptatori, fierbinti, nu caldicei, jertfelnici, marturisitori, isteti, vii, reali ? Dar ce va dau eu lectii ? Stiti si voi ce sa faceti si cum !
Am vrut, initiind acest articol sa utilizez roetgenul bunului simt, al normalitatii si sa fac o radiografie teapana a zilelor acestea cocosate, si sa se fi vrut pe o intindere din toate domeniile importante ale vietii…dintre cer si pamant. Dar ingerul negru mi-a soptit : « la ce e bun, crezi ca ei vor lua aminte, crezi ca ei nu stiu astea ? ». Si eu dintr-o parte i-am zis : « Stii povestea aia cu acel sarman popa catolic care a fost trimis pe o insula cu canibali pentru ai increstina si dupa ce a fost lasat acolo cu provizii, corabia a plecat, avand sa se intoarca peste multi ani. Vazandu-l tot singur, neconvertind pe nimeni, a fost intrebat de ce nu inceteaza sa mai predice, daca totul este in zadar ? Acesta a raspuns ca daca ar inceta vreodata sa predice crestinismul la acesti salbatici, l-ar convertii ei pe el la canibalism ! ». Ingerul rau a zis : « nu stiu, zi-mi ! ». Eu am ras si i-am dat un branci… : « Prostule, tocmai asta am facut ! »
Deci, se cuvine ca uneori sa predicam ca si nebunii dupa Hristos, in van, sau pentru ingeri, sau pentru necuvantatoare, sau fie si numai pentru noi…dar sa nu incetam niciodata !
Acum cativa ani am calatorit de-a lungul si de-a latul batranului si cocosatului continent al Europei. Am ramas mut de cata prostie exista ! Si ce mai puneti ca un fraier de homo…nimicus dintr-o taverna de universitate anglicana scoate gaselnita ca noi am fi pe penultimul loc in Europa la IQ…..adica intelighentie monser ! Ba, dar tolomac mai esti fatalaule (termen neaos )! Pai am vazut la un moment dat o lista lunga tare de « Romani celebrii dar necunoscuti inca ! » scrisa de careva, care continea sute de inventii mari, neomologate de strainataturi….tu ai citit asa ceva in viata ta de soricar ? Si ce mai pui ca fatalaul utilizase tehnici de sondaje ca : « ce mananca diferitele popoare, cat de mare au craniul, diferente de rase, etc… » tot mumie ai ramas cu darwinismul tau festelit ! Nu ai mai citit in suficienta ta de intelighent nimic mai recent decat freudisme si darwinisme…doar sunt parintii tai cu sort, hermetici !
Ma uit in jur si vad : Armata, desi e trimisa aiurea-n papusoi tot cu aceiasi bocanci cu numar mare se gasesc la bietii recruti, tot acele cadre cu Logan nou-nout si cu amante de-a dreapta lor umbla, tot cu masini de razboi impinse ca altfel nu le urnesti, la alarmele ce se fac periodic, tot cu cadrele pregatite prost si refulate de cazarma. Ati facut armata, sa vedeti marea tampenie..acum si cu euroi, ca se lupta cu spagi care sa ajunga in amarastenia de tari ca sa fie testate pe viu noile arme ale « dezvoltatilor » de americani si restul ?
Ce mai vad….Draga si sarmana Biserica, cotropita de epishcopi flausati cu izmenute de dama, cu mitre indesate cu stralucitoare pietre semi sau chiar pretioase (parca ar fi femei care isi apreciaza garderopa….sarmane iubiri esuate in putere !!!)care cica ar insemna coroana de spini a lui Hristos(nu va bufneste rasu’-plansu’ ?). Posturile variaza de la un dos intors la un sex oral cu epishcopul, au la vreo 7.000-10.000 de parai(verzisori, dolarei bre !). Cuviosii care cica tin post sa nu citeasca, interzis fariseilor scifositi!!! Lupte pe ciolanul puterii ca in biserica nu o sa mai vedeti niciunde ! Daca cineva dintre bine-intentionatii din guvern sau de aiurea ar vrea sa intre in actele Bisericii nationale si sa vada c-am cum stau ei cu banii, si sa fie sinceri si dezinteresati, s-ar crucii o lume intreaga de putoarea banilor spalati, a spagilor, a falsurilor in acte….dar cine sa faca, mai bine dam cu « iubirea »si iertarea, ca sa nu smintim…..smintitii, nu ? Vai de voi-noi ! Sa vedeti cum se invata in seminarii, facultati, dupa ce si cum….sa vedeti cum se fac slujbele, sa vedeti mumificate traditiile….eee, e mult de scris si in toata lumea nu ar incapea daca s-ar scrie despre asta, nu ? « Tu, esti Petru si pe aceasta piatra voi zidii Biserica Mea si portile iadului nu o vor biruii pe Ea ! », eu de colo : « Iertare Doamne, dar portile raiului, o vor biruii ? Adica ai Tai, te vor trada la fiece slujba, ca sa aduc aminte de sarutul-tradare a lui Iuda ? ». Dumnezeu atunci, lasa mancarea intinsa, neatinsa, desi era flamand si se scoala pleacand cu capul sau plin de stele in jos, nespunand nici un cuvant….era pentru a doua oare cand de la lupta cu Iacov, fusese invins ! Dar Lui ii placea asta !
Ce mai vad….draga noastra « stiinta de a conduce masele »…politichia bre….aici nu mai au cenzura si se vand, se lupta ca dihorii sau hienele….dupa aia dorm linistiti in scaunele lor de la Parlament, tragand… « vanturi » ! Se fac coalitii, se desfac….se pupa, apoi se scuipa, declara paturcian vrute si nevrute, isi arata coltii unii la ltii, amantele, dosarele, spagile, masinile, casele, termopanele, vapoarele, etc…nicicand si parca pentru eternitate clasa politica nu a fost mai de proasta calitate si mai plina de lingai ca acuma !
Vad declaratii de analfabeti, de pampalai si trepadusi, lupte intre coalitii si asa zisele partide…in politichie nu accezi decat daca esti evreu, mason sau homalau(combinatie stralucita intre stiintificul homo si neaosul fatalau !), altfel nu te primesc in troaca lor.
Ce mai vad ? Vad invatamantul nostru drag…de la catedre inalte pana la cele mai joase, contopit de pilosi, spagari, mosi si babe care nu mai vor sa plece si tin cu dintii lor cu placa de scaunele pe care le ocupa parca din vremuri imemoriabile. La scolile generale-primare, vad cum incet incet nu mai sunt copii…ori deloc, ori impertinenti…cum se introduc modele noi(Waldorf, Step by Step, etc…)pentru spalare timpurie a creierelor, cu cadre adecvate, scolite cu fala in germania, sua, etc(nu am scris gresit, ci intentionat asa !) Programe(cur-ricu-lum-uri) descelerate, copiate de prin occidentul tembelizat si satanizat(imi aduc aminte de cateva discutii cu cativa dintre adeptii oficiali aia cestor noi forme de spalare a creierelor, le explicam deosebirea dintre vechile paradigme si cele noi, pericole, etc….la care priveau cu uimirea magarului intre oi, si apoi se intorceau la ale sale…no coment !). Apoi ciclul gimnazial cu programe incarcate sau golase, cu lectii de cultura civica, de sexologie de religie facute de ageamii si pilosi, care invata despre un Dumnezeu impasibil sau cel mult al ospetelor si al pedepselor(ca in revistele lui Visarion si Trifa, dupa care se si preda !), nici o iubire, numai frica si micime sufleteasca ! Apoi vine liceul cu pregatiri, olimpiade, etc…de nu mai lasa bietului copil devenit pe negandite mare cu celular agatat intre blugii rupti in fund si lacul de pe unghiile barbatilor, nici o clipa de regasire si speranta. Facultatea-Universitate cu predici holocaustiene, ecumenice, globaliste, internationaliste, rotariene, cu sex non-stop, droguri, house, manele, rock, spirtoase, afumari…caterinci, chefuri…si ce credeti ca se termina aici ? Dar care este produsul…care este finalul….pai ce va spusei mai sus si mai la vale ?
Ce mai vad….afaceristi, bisnitari(de la bussines), camatari….Delphing(va voi spune despre asta !)Oriflameuri, Avonuri, oale, ulcele de vanzare…Acum cateva luni in urma am prins in Bucurestiul meu drag o astfel de secta…..Delphi International (cotata ca ce mai mare afacere internationala, cu castiguri de la peste 500 euro la peste 1000 euro pe saptamana si peste 46.000 pe an !)cu sediul…unde credeti…In Paradisul Fiscal…Monaco….Gibraltar, care este plina de inculti, si un adevarat balamuc, se plauda se scandeaza « Go Delphin, Go »(saracul animalut…delfinul ce a ajuns !), se spuneau balbe, glume deocheate, de nalfabeti de ocazie….ca la sectele cu mormoni sau cele cu negrii…care danseaza la slujbe ! Bai ia luati la purificat pe acestia….hai chiar acuma…SRI-ule, si altele…. !!! Bai fraierilor, noi suntem neam de viteji si de eroi bai si nu prostiti decat pleava societatii…..sa tineti minte asta !!! Fratilor fugiti si nu dati banii aiurea pe cartea lor : « Calea Succesului », care coste, vreo…tineti-va bine : 80.000.000 lei…..da, ati numarat bine zerourile ! Zic ei ca daca divulgi secretul platesti 10.000 euroi, ba prostilor, voi nu ati auzit de romani ? Acolo se duc numai imbracati la patru ace si castiga daca inseala pe alti creduli si cumpara cartea aia tembela de peste 800 de pagini(o performanta daca stim ca este facuta de cei de la Mercedes, etc, care obosesc dupa primele litere scrise !)in care ti se dezvaluie formula secreta de a insela fiscul, oamenii, pe Dumnezeu, pe diavol, pe maica-ta, pe frate-tu, si tot neamul omenesc. Am asistat consternat cum se manifestau avocati, afaceristii, preotii, inginerii, profesorii, casnicele tele-noveliste, gagicile acolo, grasele, mosii, balosii, paduchii societatii….cine credeti ca era mai marele pe Romania ?…..ati ghicit un fost « teolog », popa, Blidaru….din Bucale maca-ti-as ! Pai nu e dracul cel mai mare teolog… ?Avo Cleopa….rasuceste-te pe partea aialalta ca ai amortit, acum incornoratul e si bancher, politician, geniu, sfantuletz, profesor, inginer, si alte alea….na ! Fugiti si desconspiratii pe cei ce zic ca vand « multii level », adica « nu piramidal »( ?!) ca Caritas(mancofonie intentionata !), Gelsor, FNI, BIR, etc….ca noi « nu stim » englezisme si nu putem traduce ! Acum vechea piramida a misterelor este inlocuita de Reteaua(WWW, in traducere, World wide web - panza de paianjen care inconjoara lumea…666 !)Sic ! Sau la Amway….. « poteca » americana…unde nu te primea decat daca te stampila pe mana dreapta sau pe frunte cu ceva bine-mirositor…auzi dom’le tupeu de borfas! Sa va mai zic de incantatiile ce se fac la Herbal Life, sau Forever Living, sau la California Fitness…. ? Ca sa aibe succes la IQ-istii cu levelul mai mic de la noi….se duc acestea la voodoo-istii (nu v-am injurat ci nu am putut gasi o rima mai buna !)de prin cotloanele lumii ca sa le….rau-cuvanteze, blesteme, vrajesasca….pentru succes…si mai va intrebati toti care sunteti angrenati in aceste « cercuri de succes »….de ce va certati in familii, de ce va este rau, de ce, de ce….dar unde vin banii…..ce mai conteaza, nu ? Voi va vindeti sufletele mult mai usor si mai ieftin…..of !
Mai vad si opinteala de a Condamna Comunismul…..de catre trepadusii comunisti…bai sa stiti de la mine, dracul e si prost si fudul….cum sa condamne comunismul, cand comunistii sunt la putere, cand parintii lui, evreii sunt stapanii lumii ? Voi chiar v-ati tampit si aplaudati orice ? Voi chiar traiti in transa si credeti ca o sa stiti cine va turnat, sau cand, sau cum ? Never-ever !
Mai vad o Diaspora festelita, adormita, hipnotizata, cu pretentie de elita……care se lamenteaza si atat ! Ziare klumea numai apar acolo, doar cele comandate dela Bucale….atat ! Restul…somn usor !
Mai vad carti cu ghiotura pe tarabe, de patapievicieni, liicieni, cartarescieni, care opereaza cu festile acrite si pleava, cu spoiala de carturari si de « recenti »……mai vad tembeliziunile(TV) finantate de CNN-uri si alte calfe naimite cu creier de musca, de politicieni unsurosi unsi cu toate alifiile, care nu arata decat o Romanie a violurilor de babe, a muscaturilor de caini bagabonzi(pai cum sa nu se razbune bietii patrupezi pe asiaticii de la noi, care ii servesc la chermeze cu mere in gura ?) a manelistilor in Viper-uri, a casatoriilor lui Mircea Radu si Andreea Marin(refulatii pana la paroxism)…dar STOP ! Din fericire Romania este cu mult mai mult decat aceste nimicuri exacerbate, este cumintenie, omenie, binecuvantare, este duiosie, este dor, doina, cucernicie, inca bun-simt, istetime, nemoleseala, vivacitate, chiar si in cele mai de jos, cultura, atat cat este, dar este ! Vorbesc de cea care nu se vede lesne, dar se simte….daca mai ai organul cu care sa simti asta !
Vreti sa va mai obosesc…cu « vedeniile mele » ?
Cred ca nu !
Mai bine va las sa ma ocarati, sa ma infierati, sa ma aburiti cu laudarosenia gratuita, sa ma urmariti, sa ma desconspirati, sa ma hacker-iti….ca aveti pen’ ce…. !!!
In spatele fiecarei litere din acest articol este o durere, o bucurie, un sentiment, chiar o energie, sau sa zic mai bine duh ? Deosebiti-le !
Si tot mai credeti ca nu suntem in romanul lui Orwell ? Poate doar cu o rectificare : « nu omienouasuteoptzecisipatru, ci douamiiopt !
Cascati ochii romani !
Cine are minte sa inteleaga, sa intelaga, cine nu…..buhuhu !
Hai gata…. !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ca un cunoscator si traitor al vietii bisericesti subscriu la ceea ce se spune legat de Biserica, tocmai rasfoiam o carte legata de subiectul "Sfinti si sfintenie", in cateva poze alaturi de un Prea Sfintit, doar cu titulatura, apare un sarman preot care nu are cap, probabil ca nu a stiut vorba din poveste "acolo unde-ti sunt picioarele iti va sta capul". E impropriu zis ca nu are cap, are dar nu este al lui, si uite asa in trei poze apare acelasi trup dar cu trei capete, sa fie o aluzie, o fi fost sarmanul un balaur pentru Prea Sfintit?
E atat de deranjanta istoria de trebuie sa stergi imaginea cuiva care nu iti convine?
Sunt satul sa vad cum sarmanii enoriasi ce cred cu adevarat in Dumnezeu, sunt transformati in mintea bonlava a multor ierarhi si slujitori in imensi porcusori de portelan plini cu bani. Sunt satul de opulenta conducatorilor Bisericii, de masinile lor de lux, de lumea lor de basm, sunt satul sa ii vad pe oameni cum sunt storsi de bani sub pretextul dragostei crestine, a iubirii aproapelui ierarh.
Sunt satul sa vad cum bisericile sunt transformate in vanzatorii de la templu, in vaci ce nu sunt duse la pascut dar mulse zilnic.
Cum explicati faptul ca un kilogram de lumanari produs de o firma privata, si care seamana perfect cu cele ale episcopiei, costa in magazine 5 lei, deci la producator costa probabil 3 lei, iar Episcopia vinde acelasi kilogram cu 75 de lei si mereu se vaita ca nu isi acopera cheltuielile. Dar preaiubitilor conducatori si economistii ai episcopiei cum oare acel producator vinde cu 3 lei si face profit iar voi nu? Oare nu miroase a specula ceea ce faceti voi? Oare asta v-a poruncit Hristos sa faceti? Oare mai stiti care e calea cea dreapta?
Ma doare sa vad Biserica haituita si facuta praf de catre cei ce se cred imparatii acestei lumi.

Poze cu si din....mine!

Poze cu si din....mine!

Lumini si umbre...

Lumini si umbre...

Agape'!

Agape'!

I.G.

I.G.

La Birou, in pauza...

La Birou, in pauza...

The old jedi...

The old jedi...

Citind o recenzie...

Citind o recenzie...

Premiul I la concursul national de Proza Vasile Voiculescu

Premiul I  la concursul national de Proza Vasile Voiculescu