www.newsbuzau.ro O ALTFEL DE PRESA!

ORICINE PENTRU ALTII, ACELASI PENTRU CEI CARE MA STIU!

CINE NU STIE CINE ESTE, DE UNDE VINE SI INCOTRO MERGE, ESTE UN NIMENI CARE VINE DE NICAIERI, SI SE INDREAPTA SPRE NICIUNDE, ADICA UN NIMENI ENORM!!!

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 august 2008

Asasinii Inocentului

Asasinii Inocentului
dedicat copilului L.B.

Bizar titlul, nu? Ce va intrebati: inca unu care nua re ce scrie sau nu stie ce vrea si doreste sa socheze prin titluri de brend. Din fericire pentru normal, nu este deloc asa, dar era oare mai bines a incep cu: ”A fost odata ca niciodata….”? Sau cu: “In vremea aceea….”? Nu, nicidecum nu este potrivit, deoarece aceste inceputuri prin inceputuri fara de sfarsit se adreseaza Incocentului, nicidecum Recentului.
Este vorba despre present, fara arheologie incomiastica, sau proscomidie a viitorului, ci pur si simplu prezentul care odata gandit, dispare si afce loc altui present, efemer si el. Dar surprins pe pelicula inimii, este acum ancorat in aici.
Sa incep odata, nu? Se face ca un parinte a visat inceputul Judeactii universale si la acel mirific Amvon celest copacii, pasarile, animalele, ideile, visele, si tot c ear mai fi sub cerul pamantului…….se foiau ingrozitor acuzandu-l pe om de faradelegile sale: copacii, ac de ce au fost scrijeliti cu pumnale, animalele de ce au primit un sut in burta deja goala, pasarile de ce au fost doborate ed prastie…etc…toate cereau socoteala omului. Mielul ceresc tacea….cum sa faca altceva, cand si al taiere el tace, fiind singurul animalut care nu-si varsa naduful otravitor in sange….nu degeaba zice Evanghelia despre el. Nu stiu cum s-a terminat visul, dar dar ravasitul nostru calugar din ziua aceea a fost mai atent la tot ce e in jurul sau sin u s/a mai considerat buricul universului!
Asasini suntem toti, care atcem, care incuvintam prin pasul inapoi in multime, atunci cand ne ascundem dupa ceilalti. Imi aduc aminte de un desen animat : “Cartea Junglei”, la un momendat seful Patrulei Junglei, un elefant-colonel a intrebat: “un voluntar pentru al gasi pe baietelul pierdut Mongly”. Atunci, toti au facut un pas inapoi si a ramas unul mai neatent in fata, dar trezindu se din amorteala a facut si el pasul inainte. Intorcandu-se cu fata, colonelul a zis: “Bravo, asa vreau, toti sa se ofere voluntari”. Sau poate preferati felul de a fi din sedintele CC al PCR….cand cineva mai zicea…;”Huoo” dar se ascundea repede in spatele multimii, de frica…..! Halal protest!
Asasiinii Incocentului sunt toti lasii pamantului, neterminatii, stricatii, prefacutii, fariseii, turnatorii, tradatorii, superficialii, mediocrii, materialistii (in sens darvinist), neatentii, mandrii, gelosii, invidiosii, flecarii, uratii, conformistii, disciplinatii, culturalnicii, plafonatii, hidosii cu inima, pilosii, schimonositii la suflet, egoistii, hazii, trepadusii, ageamii, masonii, ecumenistii, mondialistii, zevzecii, magarii, profitorii, zeflemistii, manelistii, politrucii, securistii, sionistii, grosolanii, nepoliticosii, rapanosii, necizelatii, obraznicii, comunistii, exploatatorii, interesatii, borfasii, mincinosii, neslefuitii, slugarnicii, neantizatii, pupincuristii, lingaii, genul: “linge-cuminte picioarele”, mancatorii de sub unghii, acedistii, laudarosii, molaticii, blegii, mototolii, tortionarii, molesitii, cacanarii, si alti cercopiteci fara creier si inima.
Asasinam incontinuu, copilul din noi, prin maturitatea inainte de termen, prin fortarea seriozitatii si istetimii naturale, de pe la scoli, vrem ca, copilul nostrum sa fie geniu, ii ucidem incet incet, facand loc la hidosenia profesiei de pe care sa stea linistit sa si roada ciolanul in fata Tv ului, sis a si petreaca cat ami multe concedii dincolode termopanele casei refacute si a masinii de lux. Dra el, copilul, zglobiul, nevoinovatul unde l-am pierdut? Unde a ramas in urma? Nu mai conteaza intr o lume de business-mani, nu? Cravata s-a substituit fraudulos jucariilor nevinovate din carpe, hartie, bete etc. Mingea, acest bol magic care sare pana la soare si se mai intoarce la odihna in asfintit cu obrajii imbujoratim, e inlocuita cu tastatura Laptopului si cu ecranul LCD care depersonalizeaza si inroseste stupid ochii. Ursuletul de plus ramane prafuit, la fel si mainuta de plastic care ne alinta singuratatea in detrimentul sclifositului si pretentiosului “service bun”, platit cu sange si amintiri de copil. Ce prosti suntem cu totii, de la un capat la altul, fara noima si har!
Ucidem arta, prin ne-rta, promovand nulitati cu pile…..cu scalambaturi sau imitatii idioate rau,. Daac ati mai fost in ultimul secol prin vreo galerie de arta sa vedeti ce ciudatenii aninate pe pereti. Imitatii si Kisch uri second hand ce infioara si peretii, dara-mi-te arta adevarata, care este creatie, nu imitatie. Adevaratii artisti, creatorii nu au dreptul, nu-i asa la expunere si stau in umbra voastra….sau cel putin aici!
Ati ucis literature, indiferent de asociatie si uniune a scriitorilor…pun pariu ca nici nu banuiti cat de mediocrii sunteti, si habar nu aveti ca sunt altii mult mai talentati ca voi, anonimi, la care nu veti fi vrednici sa le descheiati nici macar sandalele de la picioare. Dar e vremea voastra, ce putem face?
Ati ucis filmul….prin tembelele seriale ce nu se mai sfarsesc (credeam ca numai universal este infinit, dar vad ca si telenovelele si…prostia), in lacrimogenele creiere de gospodine post-decembriste frustrate. Tarkovschi, acest zeu al filmului, ca rugaciune se intoarce plictisit pe partea aialalta…ce bine ca a plecat…sa nu mai vada!
Ucideti presa…tot prin ceea ce convine celui ami mare. Oriunde intorci capul, d ela mare la zare, vezi Cotidiene, reviste, Periodice, etc….care publica nimicuri sau sunt axate pe teoria chibritului stins de mult. In fiece agentie de presa e unu acolo domnule care taie totul, cenzureaza ca sa placa sefului sau plebei, dar peste tot e unu, nu-I asa ca stiti in orasul vostru cel putin unu’? I-a duceti-va domnilor la ei si luati-i pur si simplu de guler si dati-i un sut in dos!
Ati schimonosit had Biserica, mireasa lui dumnezeu, aproape ati violat imacularea ei. Ce har, ce iertare, va jucati domnilor cu focul sacru…si culmea, tot voi dati verdicte…ticalosire fara margine, prostime fara masura. Adaptam neadaptatul, Iconomisim, Acrivia si Pogoram, Nepogoratul! Suntem mai de plans ca ultimul animal de pe lume, schimbam, mopdernizam, adaptam, comentam scalamb canoane, de-a valma, promovam si ne complacem cu laturile si scursurile….pe cine credeti ca inselati? Cu penseta domnilor se scoate neghina dintre grau, nu cu cizmele!
Ucidem fara scrupule familia…prin familie! Familia e sfanta, familia e celula, etc…da, da, sa o credeti voi, care familie monser? Vedeti voi vreuna? Sau poate ca “este”, dar nu prea multe! Ticalositii de azi sunt si ei parinti, va inchipuiti cum va arata lumea maine, cand acestia vor creste mari?
Ucidem cuvantul prin vorbarie, cat mai multa, fara noima….s-a scris in ultimul eon, enorm, mai este ceva de spus…nu cred, totul este zis…dar nici un cuvant care sa miste piatra, sa zideasca….nimic! Veri naivitas!
Ucidem mostenirea daruita noua…natura, pamantul, universal rpn mandrie, caposenie, poluare spirituala si materiala, egoism feroce, ce…nu-I asa? De cate ori ati scuipat pe cer si va cazut scuipatul pe fata? De cate ori ati aruncat o hartie pe joss au ati fumat in aer…..cat credeti ca va mai suporta acestea?
Ce mai este de ucis…..sa ucidem!
Acum unii se opintesc ca dracu sa miste frunza din Pateric….sa-L omoare pe Hristos, facandu’L mai uman, auzi de te umfla rasu, cand vezi sprancenele stufoase si albe ale asa zisilor profesori universitari, femei si barbate, care de dupa ochelarii auriti, de la amvoanele iudaico/sioniste (gen: Geographic Chanell, Discovery Chanell) propaga in eter elucubratiile anagramate si diabolice. Cum o fi ajuns dracul asa de prost in ultimul eon, incat sa creada ca-L poate ucide pe Cel neucis, pe Tatal si al lui, din inceputuri? Eu nus unt de parere ca e mai destept in ultimul veac, ci mai nebun!
Sa mai zic…mai bine tac…si asa fac valuri…ce pacat ca numai in pahar…pt voi!
Lasati Inocentul din tot ce va inconjoara sa iasa, sa se descopera, s-a traiasca si va sigur ca va va da, mai mult decat puteti duce, si va veti minuna fericit! Sa invatam sau san e dezvatam de limbaj matur, sa gangurim ca si copii, san e jucam ca ei, san e imbracam ca ei, sa se faca scoli unde sa ne dezvete de toate apucaturile hade ale oamenilor mari, din toate domeniile…nu ar fi frumos? O lume guvernata dupa placul copiilor, cu fluturasi mai albi care zboara, cu dulciuri sanatoase peste tot, cu catei pufosi si pisicute blande, cu jucarii… Orice ati zice, alternative nu avem, a zis-o chiar El: “De nu veti fi ca si copii nu veti intra in Imparatia lui Dumnezeu”, si ce le place copiilor? De astea! Na!

Iulian Gavriluta

Niciun comentariu:

Poze cu si din....mine!

Poze cu si din....mine!

Lumini si umbre...

Lumini si umbre...

Agape'!

Agape'!

I.G.

I.G.

La Birou, in pauza...

La Birou, in pauza...

The old jedi...

The old jedi...

Citind o recenzie...

Citind o recenzie...

Premiul I la concursul national de Proza Vasile Voiculescu

Premiul I  la concursul national de Proza Vasile Voiculescu