www.newsbuzau.ro O ALTFEL DE PRESA!

ORICINE PENTRU ALTII, ACELASI PENTRU CEI CARE MA STIU!

CINE NU STIE CINE ESTE, DE UNDE VINE SI INCOTRO MERGE, ESTE UN NIMENI CARE VINE DE NICAIERI, SI SE INDREAPTA SPRE NICIUNDE, ADICA UN NIMENI ENORM!!!

Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 august 2008

Studiu de caz…de pe un blog de hazna!

Studiu de caz…de pe un blog de hazna! (descoperiti voi care!)

Cuvintele ei:
“Aseara, dupa cum cere traditia , am fost intr-unul din pub-urile mele favorite sa celebrez ultima zi in care mai puteam spune ca am 38 de ani. In mod normal oamenii care il frecventeaza sunt pe placul meu, cel putin din punct de vedere al gustului..pe care eu in aroganta mea il cataloghez, logic nu , ca bun spre excelent. “

Comentariile mele:
Exista in lumea asta stresata si bulverata un soi de creaturi care bantuie printre noi cu pretentii de diletanti si cu aere de universitari si ataoatestiutori. Ii recunoasteti sigur…fumeaza mult, sunt blonzi, marea majoritate, trecuti de prima tinerete, fumatori inraiti, bautori pe ici pe colo, desi nu recunosc…sunt sobolanii citadini cu creiere murate si pentru care nimicul sau familia este desuet…


“Trecand peste evidenta mea lipsa de modestie, care intre noi fie vorba nu intotdeauna face bine la ..suflet.., ne-am incins intr-o "dezbatere" mai mult sau mai putin in contradictoriu, despre vesnica mea obsesie: Maria Sa Toleranta. Alanis a omis una dintre frecventele ironii ale soartei in Ironic. Cand argumentezi o presupusa calitate mai intotdeauna vei fi contrazis de o intamplare, in principiu stupida, care te va provoca la o reactie contrara discursului. Ca si cum Donald (a nu se confunda cu simpaticul personaj) ar declara din kitchiosul sau turn newyorkez: Apreciez simplitatea!
Ce s-a intamplat de fapt? Cum sedeam noi adunati in jurul unui "pocal" si ne aruncam in duel pretioasele idei dupa modelul luptelor de cocosi , la masa alaturata s-au asezat un el si o ea.”

Bineinteles, cititorilor, se fofileaza prin viata genul trendy brandy de don Juan sau Bonaventura care zice ca prinde prin cartarismele kafka iene si lipsa de modestie…dar nu cade nimeni in fund de placere decat paduchii volterieni ca ei. Da…in jurul uni pocal/tzucal…sau olita ….si se discuta discutii, bineinteles aceste subspecii ale tenebrelor pub (ele), termen pretentios cu fitze…acum tine ti va bine isi regurgiteaza frustrarile, cosmarurile si constipatia….psihedelicii de recenti…

“Nimic spectaculos..inca. Pentru inceput nu pareau genul care sa fie satisfacuti estetic si muzical in acel loc, dar in fine..aparentele pot insela (hm). El comanda o bautura..ea apa....tacere....mai multa tacere. Ea statea asezata chiar in raza mea vizuala..si cum apropierea exceda limita intimitatii..vedeam si auzeam fiecare gest, respectiv cuvant. Privirea ei arata un soi de dispret care ii adunase toata fata in jurul pupilelor..mai ca arunca flacari. Am presupus ca tinta este omul din fata ei...asa era.”

Sunt genul de fiinte care studiaza oamenii stiti voi… toata lume face asa cand vrea sa si ascunda frustrarile metafizice….cred ca asta e noul soi de distractie al asa ziselor elite fara galoane, care nu s in stare sa aibe alt sens al vietii decat barfa cu pretentii, evident. Sunt viitoarele babe care se uita pe vizor si consemneaza totul….fiti va rog atenti la limbaj….satisfacuti, estetic, muzical….vi se par cunoscute ideile? Sunt ele imbracate giumbuslutic dar ascund aceiasi perfidie si vina. De fapt, psihanalitic vorbind ele au ce au cu femeile nu cu barbatii… observati va rog ca aceasta este in centru atentiei, un fel de sentiment de calugarita sade aparent cu figura angelica…..inconstientul acestor tipologii este de mult masculinizat se vede clar si din felul cum se imbraca cum strang pumnii cum vorbesc cum se poarta si nu in ultimul rand cum arata. Ele au trecut de mult de frustrarile si dezamagirile din dragoste si sunt ciudoase pe ele insele si pe toate femeile pe care le considera cu mici exceptii curve si asta, tolerant vorbind. Superficialitate crasa, in singuratatea lor, astfel de persoane sunt depresive si nevrotice pana la paranoia. Pentru ele, curioasa mutatie, femeia nu barbatul este de vina…pt ca ele nu I asa, nu au putut si nici nu vor putea sa aibe ce au celelate….

“Puncul culminant al fierberii a fost atins cand el si-a aprins o tigara. Ea s-a ridicat brusc si a ramas asa in picioare undeva la vreo doi metrii de masa cu bratele incrucisate intr-o asteptare tensionata. Ce e drept, atentia noastra era deja pe jumatate concentrata la banalitatea de reactie a femeii careia i-am dat amploare de eveniment. Aveam senzatia ca ceva interesant(sic) va urma. El a intrebat-o ce face. Ea a explodat ca o grenada si a inceput sa-i reproseze ca fumeaza in prezenta ei, ca ea s-a saturat, ca nu mai suporta, ca el este un om de nimic..etc..evident pe un ton care a atras atentia tuturor. Filmul de la zece se anunta plin de suspans. El nu zicea nimic, doar panorama imprejurimile pe sub sprancene, jenat de faptul ca iubita lui l-a adus in lumina "reflectoarelor". “

Un biet cuplu cu problemele sale a devenit sub lumina reflectoarelor de experte(a se citi versate) gen sex in the city subiect de discutie…..sigur citate din contemporani si din suculenti….in rest argumentele si coatele date pe sub masa, poate chiar o calcatura tandra pe picior ca sa nu vada nimeni nu au avut decat efectul unei festile cu miros acrit. Nici un fel de istetime in observatie, in tragismul acelui cuplu. Banalitate de reactie….evident reflexia este sa dai…sa lovesti paranoid in ce crezi tu ca e banalitate….tu cel sterp vorbesti de pustiul din altii…pentru specimenele de observatorii de la tzucalul bahic er aun film…pentru ceilalti era cel mult jenant si pt cuplu…o tragedie…se bucurau sexoasele si sexosii in the city de problemele si toleranta si dinamica de cuplu, neinteleasa…..va intrebati de ce atat judecata? Cred ca ar merita o intreaga carte scrisa despre reactia celor din jur. Homo hominis lupus!

“Dupa cateva minute de scandal, ea incheie apoteotic..de asta vii tu in locuri ca asta..numai ratati si nenorocite. Pe moment am pastrat toti un moment de "reculegere" ca mai apoi sa ne cenzuram pofta de ras cu un zambet strunit intr-o parte si ochii in pahare. Ne simteam ca la scoala. Ea se ambala ca o Dacie si scotea din ce in ce mai mult fum..daca nu vii ACUM acasa ..nu mai ai ce cauta..ai inteles? sa dormi aici ..ai auzit? Mie personal mi-a fost mila de omul acela cand l-am vazut rusinat de reactiile femeii..s-a ridicat, a lasat banii pentru consumatie pe masa, si a plecat in urma vulcanului..nu fara a spune cu voce scazuta...ne cerem scuze...e nervoasa..sper ca nu v-am deranjat. Ei ..gradul asta de toleranta eu personal nu l-as fi avut..demonstratia ne-a pus pe ganduri..se poate vorbii de toleranta ca o virtute atunci cand cineva isi manifesta agresiv dominanta?”

Cititi ce comentarii schizofrene, gen dacie ambalata cu mult fum, ratati si nenorocite…..cunoastem in limbajul de specialitate acest mod nevrotic de manifestare paranoida….bare mi ei aveau casa nu tzucal…ca era el un obisnuit al barurilor asta e alta poveste dar cert este ca mila pe care o resimte protagonista cu cazier care scrie asa ceva, este criminala….habar nu au de acest sentiment sublim…ati fi mila nu inseamna a astepta sau a da pomana…ci a fi empatic pana la confundare cu problema celuilalt…ce a facut el…a fost evident de bun simt, cei drept c am tarziu, pentru ca a dat celor fara casa prilej sa comenteze multa vreme de acum in colo evenimentul, uitand ca daca ar fi ei sub lupa ar avea toata lumea ce scrie despre dispret, intoleranta, feminism acrit, anticasnicie, strerilitate, antisocial etc…incheierea este apoteotica…se poate vorbi despre toleranta ca o virtute? Adica marele nimic poate fi circumcis? Ati inteles ceva, ? nu! Asa si trebuie…si totusi…….vedeti va in acel ansamblu….si discerneti spre ce se indreapta unii care merg pe langa noi si se cred viitorii modelatori de constiinte…mie unu mie sila….bine acum urmati va instinctul si comentati, sau nu!

I.G.

Niciun comentariu:

Poze cu si din....mine!

Poze cu si din....mine!

Lumini si umbre...

Lumini si umbre...

Agape'!

Agape'!

I.G.

I.G.

La Birou, in pauza...

La Birou, in pauza...

The old jedi...

The old jedi...

Citind o recenzie...

Citind o recenzie...

Premiul I la concursul national de Proza Vasile Voiculescu

Premiul I  la concursul national de Proza Vasile Voiculescu